Wie ben ik?

Even voorstellen…

Ik ben Thijs van der Rol. Trainer, coach, ervaringsdeskundig en de persoon achter AuthentieQ. Ik woon in Woerden (provincie Utrecht) en werk in het Groene Hart en omgeving.

 

Mijn achtergrond

Ik heb zelf autisme. Mijn eigen autisme heb ik ontdekt tijdens mijn studietijd (die niet geheel zonder hobbels verliep). Ik ben afgestudeerd in bestuurskunde.

Na mijn masterstudie ben ik mij gaan verdiepen in autisme. Aanvankelijk deed ik dit vooral om mijzelf beter te leren begrijpen. Later ben ik mijn ervaringskennis actief gaan inzetten in divers vrijwilligerswerk voor anderen met autisme. Ik ben betrokken geweest bij het opzetten van Iets Drinken Amsterdam, een netwerkborrel voor volwassenen met autisme. Ook heb ik mij in het verleden als vrijwilliger ingezet voor het Autisme Informatie Centrum Amsterdam. Ik ben me blijven bijscholen en tegenwoordig werk ik fulltime als professioneel en ervaringsdeskundig trainer en coach.

Ik werk als zelfstandig ondernemer. Daarnaast heb ik meerdere jaren ervaring binnen de GGZ, bij Centrum Autisme Haaglanden (Parnassia). Daar geef ik trainingen (o.a. psycho-educatie en communicatietraining) aan mensen met autisme, aan mensen die in hun omgeving met autisme te maken hebben en aan zorgprofessionals. Ook houd ik mij bezig met het ontwikkelen van behandelaanbod voor mensen met autisme en met onderzoek. Ondersteuning aan mensen met autisme kan vaak nog zo veel beter! Het geeft mij ontzettend veel energie om me hiervoor in te zetten.


AuthentieQ                 

Met mijn eigen onderneming, AuthentieQ, bied ik coaching en begeleiding aan (jong)volwassenen met autisme. Daarnaast geef ik trainingen, lezingen en advies bij organisaties die meer willen weten over autisme.

Wanneer ik individuele cliënten met autisme (of een vermoeden daarvan) begeleid staat eigen regie centraal. Ik weet uit eigen ervaring hoe belangrijk het is dat je zelf inzicht krijgt in en grip krijgt op je situatie. Als coach begeleid en ondersteun ik. Daarbij gebruik ik onder andere principes uit geweldloze communicatie en NLP. Ik heb ervaring met het geven van psycho-educatieve begeleiding (wat is autisme en wat betekent dat voor mij?), communicatie en sociale vaardigheidstraining, versterken zelfbeeld en praktische ondersteuning, bijvoorbeeld m.b.t. studie of solliciteren. Ook voor andere hulpvragen sta ik open, want geen begeleiding of coaching is hetzelfde.

”De naam AuthentieQ staat voor mijn visie dat IEDEREEN verschillend denkt, leert en beleeft: anders zijn is de norm, niet de uitzondering.”

 

Thijs van der Rol op LinkedIn